Sterappel

sterappel43Een oud appelras dat, waarschijnlijk om nostalgische redenen, bezig is met een comeback. Sterappel, of Sterreinette, is een kleine ronde appel met een helderrode schil vol kleine stipjes. Het zoete, licht aromatische vruchtvlees is met rode strepen rondom het klokhuis. Het ras is van Nederlandse of Belgische herkomst uit Maastricht, Luik of Sint-Truiden. In Limburg werd de appel ook wel Binnenrode genoemd. Als het in een gerecht wordt mee gestoofd of gebraden, kleurt het rood; een van de redenen waarom dit ras nogal gevraagd is bij restauranthouders. De sterappel moet half september geplukt worden en kan vanaf half november gegeten worden. In het koelhuis is de sterappel tot eind januari te bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s