Pruimen

pruimen43Een charmante vrucht die houdt van mooi weer! Vlezig, donker, geel of groen (zoals de heerlijke Reine-claude), weelderig en sappig: een pruim is de koningin van het zomerfruit. Pruimen bevatten veel water en weinig proteïnen, vetstoffen en koolhydraten. Ze zijn een belangrijke bron van vezels en caroteen. Hun reputatie als laxeermiddel hebben ze te danken aan de grote hoeveelheid sorbitol (een soort suiker) die erin terug te vinden is. Bij gedroogde pruimen komt die eigenschap nog sterker tot uiting. Ze zijn lekker in sausen, vruchtensla en maaltijdsalades. Combinaties met kaas, broodbeleg, kip en garnaal zijn heerlijk. Op zich zijn pruimen moeilijk te bewaren voor consumptie buiten het seizoen. Een mooi alternatief zijn de afgeleide producten zoals: confituur, likeur, conserven of gedroogde pruimen. Pruimen zijn ook ideaal om te worden verwerkt in vleesvulling, taarten en nagerechtjes. Dit is een kleurrijk en smakelijk ingrediënt. Geniet ervan zonder overdrijven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s