Passievrucht

Passievruchten43Deze vrucht dankt haar naam aan het feit dat de bladeren ervan door missionarissen gebruikt werden om het lijden (de passie) van Christus uit te leggen. Passievruchten hebben een dikke oranje of rode schil met gelatineachtig, groenachtig vruchtvlees. Het vlees is zeer sappig en heeft een zoetzure, verfrissende smaak. Ze bevatten kleine zwarte pitten die ook eetbaar zijn. Passievruchten zijn rijk aan kali en vitaminen A en C. Je kunt passievruchten gewoon met een lepeltje het vruchtvlees uit de schil opeten of ze gebruiken om gerechten te aromatiseren. Ze zijn uitermate geschikt voor fruitsla, ijs en yoghurt. Het sap is heel verfrissend en bevat zeer weinig calorieën. Bij de aankoop kiest men de grootste en de zwaarste vruchten. Af te raden zijn exemplaren met een gerimpelde schil, wat betekent dat de vrucht al wat gedehydrateerd is. Halfrijpe vruchten kunnen twee tot drie weken in de koelkast worden bewaard; zijn ze al goed rijp, dan niet langer dan een week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s