Papaja

Papaja43Een papaja is een grote peervormige, groene tropische vrucht met oranje vruchtvlees en ronde zwarte zaadjes. Deze tropische vrucht is rijk aan pectine, vitamine C en caroteen. Ze bevat bovendien calcium, fosfor en kali, alsook een grote hoeveelheid van een enzym dat papaïne heet, waarvan de digestieve eigenschappen bekend zijn. Ze kan vlees zachter maken, bevat grote hoeveelheden vezels en enorme massa’s provitamine A. Dankzij hun hoog pectinegehalte, worden papaja’s veel gebruikt in confituur. Door de combinatie van pigmenten, de antioxiderende eigenschappen en de vitamine C, zijn deze vruchten echte “gezondheidscocktails”. Bovendien bevat het geschilde vlees slechts 35 calorieën per 100 g en haast geen vet. Papaja’s zijn ideaal voor het ontbijt. Wanneer men ze gewoon in twee snijdt en met citroensap besproeit, zijn ze geschikt voor het bereiden van veel desserts, zoals schuimpjes, ijs en gebak. Ze zijn lekker in exotische slaatjes. Het sappige vruchtvlees heeft een zoete smaak die aan meloenen doet denken. Papaja’s zijn ook lekker als voorgerecht met wat rauwe ham of gerookte zalm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s