Mango

mango43De mango is een tropische steenvrucht met een dunne maar stevige, leerachtige oneetbare schil. De vruchten hebben een gele tot rode kleur, zijn ongelijkmatig rond of ovaal en variëren in grootte van een pruim tot een meloen. Het vruchtvlees is oranjegeel, zacht, zoet, geuren heerlijk en zijn zeer sappig. Rijpe mango’ s zijn lekker bij gevogelte en in salades. Je kunt verse mango’s ook zo eten door ze in twee te snijden, de pit te verwijderen en uit te lepelen. Gepureerd smaakt de mango lekker in yoghurt.
Baseer je bij de aankoop niet op de kleur van de schil: er zijn mango’s die groen blijven, ook als ze al rijp zijn. Koop echter geen mango met zwarte vlekken: die is al overrijp. Om de rijpheid te controleren, druk je lichtjes met je vingers: de vrucht moet soepel zijn zonder dat ze helemaal zacht is. Aarzel ook niet om je reukzin te gebruiken: de geur van de mango zegt ook heel veel. Een rijpe mango moet snel gegeten worden om nog vol zijn smaak af te geven. Mango’s worden bewaard op een koele plaats, maar bij een temperatuur boven de 8 graden. Leg ze niet in de koelkast: omdat het een tropische vrucht is, verdraagt ze geen temperaturen onder de 8 graden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s