Kersen

kersen43Er bestaan zoete en zure kersen. Zure kersen, krieken genoemd, zoals de Morel worden verwerkt in dranken. Zoete kersenrassen zijn er in verschillende kleuren, zoals zwart-purper, helderrood, geel met een rode blos en oranje-geel of met een wit buikje. De zoete kersen groeien aan grote bomen en komen in het wild voor in bijna heel Europa, West- en Centraal-Azië. Tegenwoordig zijn vooral geïmporteerde kersen in ons land verkrijgbaar. Die kersen komen voornamelijk uit Griekenland. Kersen zijn er vooral in juni en juli. In de wintermaanden zijn ze sporadisch verkrijgbaar, afkomstig uit onder meer Chili.
Koop alleen glanzende stevige vruchten. Ze mogen niet gekneusd zijn omdat ze dan niet lang genoeg bewaard kunnen worden. Bewaar de vruchten in de koelkast, maar spreid ze uit op een bord of schaal omdat bij een te dichte stapeling de vruchten sneller gekneusd raken en kunnen schimmelen en rotten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s