Boskoop

boskoop43Een “Schone van Boskoop” is een dikke, ruwe appel, grijsgroen met roestkleur. In de voorbije jaren werden meestal rode mutanten op de markt gebracht. Het vruchtvlees van de Boskoop is zuur en stevig. Daardoor is het de beste appel om te verwerken in de keuken. Bovendien waarderen kenners hem ook als eetappel. Hij is beschikbaar van september tot juni. Als keukenappel wordt hij gebruikt vanaf september en als tafelappel is hij op zijn best van december tot april. Geen enkel ander ras bevat zoveel vitamine C, vruchtzuren en suikers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s