Avocado

avocado43Avocado’s zijn groene, peervormige vruchten met boterachtig geelgroen vruchtvlees. De schil is oneetbaar, relatief hard, licht geribbeld, donkergroen en donkerbruin tot zwart eens ze rijp zijn. Binnenin bevindt zich een grote ronde houtige pit, die voor consumptie verwijderd wordt. Avocado’s hebben een hoge voedingswaarde, bevat zeer veel olie (voornamelijk bestaand uit onverzadigde vettenen, dus geen invloed heeft op het cholesterolgehalte), proteïne en mineralen. Een rijpe avocado heeft een romige smaak en is zo zacht als boter. Avocado’s zijn daarom geschikt voor zowel zoete als hartige toepassingen. Een avocado is rijp als de vrucht bij lichte druk zacht aanvoelt, dit begint bij de steelaanzet. Opgepast bij het licht aandrukken, want avocado’s zijn zeer kwetsbaar. Zijn de avocado’s niet rijp genoeg, dan kan u ze laten narijpen in een papieren zak, samen met een banaan. Avocado’s worden rauw gegeten, wegens het hoge tanninegehalte. Hierdoor oxideert het vruchtvlees snel en wordt het bruin bij contact met lucht. Daarom pas de laatste minuut verwerken of het vruchtvlees wat besprenkelen met citroensap. Een avocado is lekker rauw in salades of als smeersel op brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s