Abrikozen

abrikozen43Abrikoos behoort tot de steenvruchten. Ze bevatten een stevige pit en hebben een donzige geel-oranje schil die je kunt opeten. Voeg abrikozen toe aan je fruitsla of in slaatjes met roomkaas of blokjes kaas. Of serveer ze bij vlees en gevogelte. Eend met abrikozen is bijvoorbeeld heerlijk. Je kunt ze ook verwerken in cake of er abrikozenconfituur van maken. Abrikozen zijn rijk aan vitaminen en vezels. Je kunt verse abrikozen vanaf juni in de winkel vinden. Abrikozen moeten zacht aanvoelen. Vermijd abrikozen met plekjes. Abrikozen zijn zeer kwetsbaar, dus behandel ze voorzichtig. Verse abrikozen kun je tot 3 dagen op kamertemperatuur bewaren. In de koelkast bewaar je ze maximaal een week. Abrikozen worden ook gedroogd verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s