Chocolade, puur

zwart-chocolade43Pure chocolade of fondantchocolade wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, suiker en aromastoffen of smaakversterkers. Pure chocolade moet voor tenminste 54 procent uit cacao bestaan. Extra pure chocolade bevat zo’n 64 procent cacao. Pure chocolade is goed voor het hart (de kans op hartziekten wordt erdoor vermindert), bevat antioxidanten en helpt de bloeddruk te verlagen door de aanwezigheid van flavonoïden, die donkere chocolade met zich meedraagt. Cholesterol hoopt zich niet op in de bloedvaten en dat is gunstig voor de bloeddoorstroming. Daardoor wordt wel eens gezegd dat zwarte chocolade ‘gezonder’ is dan melkchocolade. Er zit echter wel een addertje onder het gras, want cacao bevat ook verzadigde vetten en die zijn weer niet goed voor je als je er teveel van eet. Hoe meer cacao in chocolade, hoe meer verzadigd vet. Het is dus belangrijk om niet onder het mom van gezonde pure chocolade grote hoeveelheden te gaan eten. Ook voor pure chocolade geldt dat je het met mate moet eten. Vergeet niet dan in een reep pure chocolade van 100 gram meer dan 500 calorieën zitten. Eet dus niet meer dan een paar blokjes chocolade per dag om van de gezondheidsvoordelen te genieten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s