Volkorenbrood

volkorenbrood43Bij volkorenbrood gebruikt men volkorenmeel, de gehele tarwekorrel is vermalen en het brood bevat vaak halve en hele tarwekorrels. Volkorenmeel is iets bruiner en heeft een geprononceerdere smaak. Is vezelrijk, waardoor de darmtransit bevordert wordt. De niet-oplosbare vezels afkomstig van tarwe zetten de maag op natuurlijke wijze uit waardoor men een voldaan gevoel krijgt en dus een vermindering van het hongergevoel.
Brood dat veel vezels bevat is meestal kleiner dan wit brood omdat de vezels het brood minder doen rijzen. Verkrijgbaar in lang en rond, klein en groot formaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s