Tijgerbrood

tijgerwit43Je hebt het ongetwijfeld al in de rekken van de bakkerij zien liggen: ‘tijgerbrood’, een brood waarvan de korst op een tijgerhuid zou lijken. De naam voor dit brood werd ooit bedacht door een Nederlandse bakker. Tijgerbrood kan in het wit en in het lichtbruin worden verkregen. Als het deegstuk bijna volrezen is, wordt er een dun laagje pap dat meestal van rijstebloem is gemaakt op aangebracht. Doordat rijstebloem geen gluten bevat, zal het niet meerekken met de deeghuid tijdens het rijzen. Hierdoor gaat het laagje tijgerpap scheuren en ontstaat de karakteristieke, krokante korst. De mate van scheuren kan worden geregeld door de dikte van de pap. Als het deeg helemaal volrezen is, kan het brood in de oven afgebakken worden. Verkrijgbaar in wit en bruin, 800gr.
De vlekken op het tijgerbrood lijken meer op een giraffe dan op een tijger. Lily Robinson, een Brits meisje van drieënhalf, kreeg de supermarktketen Sainsbury’s zover dat ze het tijgerbrood in hun rekken herdopen tot giraffebrood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s