Suikerbrood

Suikerbrood43Suikerbrood is brood waarin suiker is meegebakken. Het Belgische suikerbrood is een mals wit brood met grove stukjes suiker (parelsuiker) die het brood extra zoet maken, maar die soms hard zijn om op te bijten. Het brood kan tot 40% suiker bevatten. Hoe meer suiker, hoe zoeter natuurlijk. Het deeg van suikerbrood houdt zich tussen briochedeeg en sandwichdeeg. Een sneetje suikerbrood met een dikke laag gezouten boter, ondergedompeld in een kop warme chocolademelk, is de ideale opkikker op een gure winterochtend, wanneer het drie dagen ononderbroken heeft geregend.
Perfect bij de brunch, want geef toe… wie is niet zot van suikerbrood?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s