Notenbrood

Notenbrood43Notenbrood is oorspronkelijk afkomstig uit Todi, in Italië. De boeren maakten hun brood extra hartig door het te vullen met noten en rozijnen en te belegen met schapenkaas uit de streek. Dit hartige notenbrood wordt vandaag met andere kaassoorten belegd, zoals camembert, roquefort of cheddar, maar het blijft ook lekker met een schapenkaas. Een bijzondere smaak verzekert! Notenbrood combineert prima met gevogelte- en vleesgerechten en knapperige slaatjes, maar is eigenlijk op z`n best met honing of een sterke confituur, zoals van bosbessen of bramen.
Notenbrood bestaat meestal uit tarwe – en roggebloem, lekker gevuld met hazel- en walnoten, en eventueel gedroogde vruchten zoals rozijnen. Een uitgebalanceerde mengeling van noten en gedroogde vruchten maken van dit brood ook de ideale begeleiding voor kaasschotels.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s