Melkbrood

melkbrood43Melkbrood, ook wel koekenbrood genoemd, bestaat in melkwit en melkbruin.
De naam van het brood verklapt het al, dit brood wordt bereid met volle melk(poeder). Hierdoor ontstaat een romige, volle smaak. Het toevoegen van het melkpoeder geeft het brood een iets andere smaak. Vroeger gold het toevoegen van melk aan brood en het gebruiken van fijn wit meel als luxe. Melkbrood was altijd het luxere witte brood. Maar dat is voorbij.
Melkbrood is, buiten melk, nog eens verrijkt met boter, suiker en eieren (in de perfecte verhoudingen) is dit het zaligste brood voor zoetekauwen. Het heerlijk luxebrood heeft een lekker zachte kruim en een lichte kleur. Luxebrood op basis van melk, eieren, tarwebloem, gist, boter, suiker en zout. Melkbrood is iets rijker aan calorieën dan witbrood omdat er melk en boter in voorkomen terwijl die ingrediënten in witbrood ontbreken. Maar het brood is ook lekkerder. Geniet van dit heerlijke brood, met een klontje boter erbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s