Grijs brood

Bruin-brood43Bruin brood of bruinbrood, ook wel grijs brood genoemd, wordt gemaakt op basis van tarwemeel, waarbij de zemelen en kiemen (buitenkant korrel) gedeeltelijk zijn uitgezeefd. Tarwemeel bevat iets meer vitamines (B1, B6), mineralen (ijzer, jodium) en voedingsvezel dan tarwebloem omdat een groter deel van de tarwekorrel is gebruikt. Want in de buitenste laag van de tarwekorrel (wordt ook wel zemel genoemd) zit het grootste deel van de vitamines, mineralen en voedingsvezel. De kleur van het meel is daardoor lichtbruin. Goed gebakken is dit brood een rijkelijke overvloed van smaken. Ideaal bij elke maaltijd, van een tas soep tot een sneetje fijn beleg. Verkrijgbaar in lang en rond, klein en groot formaat, boerenbrood, hoevebrood, boulot brood (rustiek brood gebakken op een traditionele stenenvloer).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s