Tarwemeel

tarwemeel43Tarwemeel is ongezeefd gemalen tarwe. Tarwemeel wordt gebruikt in de meeste types bruinbrood. De reden dat het zo wijdverspreid gebruikt wordt is doordat het de volgende belangrijke eigenschap heeft: als tarwemeel, bloem of een mengsel hiervan wordt vermengd met water en tot deeg gekneed wordt, ontstaat er gluten. Het ontstaan van gluten is wat het tarwedeeg een elastische structuur en gasvasthoudend vermogen geeft, waardoor het op verschillende manieren verwerkt kan worden. Ook worden door toevoeging van gist gasbellen ingebakken, waardoor een luchtige structuur ontstaat in het uiteindelijke product.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s