Tarwegriesmeel

Griesmeel-maïs43Griesmeel is een gemalen graan, tussen graan en bloem in. De graankorrels worden eerst schoongemaakt, daarna bevochtigd, gemalen, gedroogd en door de zeef gehaald. Griesmeel wordt zeer vaak gemaakt van tarwe (tarwegriesmeel), maar kan ook worden gemaakt van maïs (maïsgriesmeel of kortweg maïsmeel, voor polenta) of rijst. Tarwegries is steeds afkomstig van harde tarwe. Griesmeel-tarwe43De korrels kunnen verschillende dikten hebben: men spreekt dan van grof gries (gebruikt voor couscous, taboulé), halffijn gries (ook voor couscous en in bereidingen zoals soepen) en fijn gries (vooral gebruikt voor gebak en papjes voor kleine kindjes). Het product is voedzaam en licht verteerbaar. Het fijnste griesmeel wordt gebruikt voor het maken van pasta en gnocchi, en het binden van soepen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s