Roggemeel

roggemeel43Roggekorrels zijn geelbruin en lijken op tarwekorrels, maar ze zijn wat langer en smaller. Na het dorsen worden roggekorrels schoongemaakt en verwerkt tot meel. Roggemeel wordt bijna uitsluitend gebruikt om er brood van te bakken. Je kunt het ongemengd gebruiken om echt zwart roggebrood te bakken, maar van roggemeel alleen is het moeilijk om een brood te bakken. Rogge bevat namelijk weinig gluten en rijst nauwelijks. Vaak wordt roggemeel gemengd met tarwemeel dat zorgt voor iets lichtere en toch smaakvolle broden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s