Paneermeel

paneermeel43Paneermeel is een afvalproduct uit de beschuit-industrie. Het kan ook worden gemaakt door twee beschuiten of droog brood fijn te wrijven. Paneermeel wordt gebruikt om voedingswaren die gefrituurd of gebakken moeten worden te voorzien van een krokant laagje. Daartoe wordt het voedingsmiddel eerst indien nodig gekruid. Daarna wordt het door losgeklopt eiwit met wat olie en water gehaald. Het vochtige product wordt vervolgens door het paneermeel gehaald. Voor een dikkere laag wordt de procedure herhaald. Producten die vaak gepaneerd worden zijn: kroketten, schnitzels, cordon bleu, visfilet … Paneren is ook mogelijk met bijvoorbeeld bloem. In de Japanse keuken wordt een ander soort paneermeel gebruikt, dat panko heet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s