Meel

Meel (ook wel bloem genoemd ) is een ingrediënt in veel etenswaren, en het is een ongezeefd gemalen graansoort (met een zeer hoge uitmalingsgraad) of een ander zetmeel-rijk product, zoals boekweit. Een uitmalingsgraad van 100 % betekent dat er niets wordt uit weggemalen en dat in theorie 100 kilo graan 100 kilo meel oplevert. In praktijk gaat er altijd wel wat verloren en daarom mag meel met een uitmalingsgraad hoger dan 95 % ‘volkorenmeel’ genoemd worden.

besanmeel43
Besanmeel
boekweitmeel43
Boekweitmeel
Griesmeel-tarwe43
Griesmeel
Griesmeel-maïs43
Maïsgriesmeel
paneermeel1-43
Paneermeel
roggemeel43
Roggemeel
Griesmeel-tarwe43
Tarwegriesmeel
tarwemeel43
Tarwemeel
volkorenmeel43
Volkorenmeel
Zelfrijzende-bakmeel43
Zelfrijzende bakmeel

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”