Patentbloem

Men heeft twee soorten patentbloem:

  • Patentbloem van zachte tarwe heeft een laag eiwit-/glutengehalte en is niet geschikt om brood mee te bakken.
  • Patentbloem van harde tarwe, ook wel Amerikaanse bloem genoemd, is gebleekte tarwebloem dat fijner gemalen en gezeefd is dan gewone tarwebloem. Is de hoogste kwaliteit witte bloem. Deze patentbloem bevat meer eiwit/gluten (+/- 14%) dan tarwebloem en is dus geschikt voor het fijnere bakwerk als koekjes, maar ook taart en pannenkoeken. Is ook niet geschikt om brood mee te bakken.

Gebruik patentbloem uit de supermarkt alleen voor appeltaart e.d. maar zeker niet voor brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s