Maïsbloem

Maïsbloem en -meel heeft een witte of gele kleur (naar gelang het ras), bevat geen gluten en kan gebruikt worden voor pap, soep, tortilla’s ( Mexicaanse ‘pannenkoekjes’). In Amerika wordt het vaak gebruikt voor maïsbrood: voeg dan wel bakpoeder aan de bloem toe of maakt het in combinatie met tarwebloem, want maïsmeel bevat geen gluten en is alleen in combinatie met een andere glutenrijke meel- of bloemsoort te gebruiken voor gistdeeg (want zonder gluten zal het brood weinig tot niet rijzen en verkrijg je geen luchtig brood).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s