Bloem

Bloem is gezeefd meel: bloem is fijngemalen meel van granen, waaruit de buitenste schilletjes, de zemelen en de kiemen van het graan verwijderd zijn. De uitmalingsgraad is 75%, dat wil zeggen dat 75% van de korrel in de bloem is verwerkt. De overige 25% wordt eruit gezeefd. Door deze bereidingswijze heeft bloem een witte kleur. Hoe beter de kwaliteit van de bloem, hoe witter de bloem is. Een goede kwaliteit bloem bevat geen zemeldeeltjes en is mooi wit van kleur. Veel mensen, met name kinderen, vinden met bloem in plaats van “gewoon” meel gemaakte producten lekkerder. Er bestaan verschillende soorten bloem, zoals tarwebloem, patentbloem, maïsbloem.

bloem43
Broodbloem
bloem43
Tarwebloem
bloem43
Patentbloem
bloem43
Patisseriebloem
bloem43
Vloeiende bloem
bloem43
Rijstebloem
bloem43
Maïsbloem

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”