Room

slagroom43Het binden met room heeft verschillende mogelijkheden, namelijk:

  • Half opgeklopte room (crème vierge) voorzichtig door de saus roeren en blijven roeren tot aan het kookpunt. Net onder het kookpunt houden en blijven roeren tot de gewenste dikte bereikt is.
  • Room met een hoog vetgehalte (30 à 40 %) laten inkoken tot nappeerdikte.
  • Koude room met een hoog vetgehalte opslaan en al roerend onder de saus vermengen.

Room kan makkelijk schifting veroorzaken, vooral in zure vloeistoffen. Het gebruik van koksroom, wat een lager vet gehalte heeft, voorkomt dat. Wordt gebruikt in soepen en sauzen. Voor gerechten die geglaceerd moeten worden onder de salamander (glanzend maken). Als basis van diverse koude sausen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s