Metil

metil43Metil is een extract van de cellulose (cellulose geeft stevigheid aan een plant) van groenten. (metil cellulose). In tegenstelling van andere geleermiddelen geleerd metil als het verwarmd wordt. Koud dient het enig als verdikkingsmiddel. Metil heeft een krachtige en zeer subtiele binding.
Meng de metil koud en laat het rusten in de koelkast tot een temperatuur van 4°C. Breng het nu naar een temperatuur van 60°C en het zal gaan stollen. Als het gelei afkoelt word het ook weer vloeibaar. Metil is een omgekeerd gelei en mooi om een sausje in een blokje op een bord te leggen.
Verhoudingen voor Metil: Metil moet je koud oplossen en laten rusten tot 4°C. Zachte gel 7 gr per liter. Harde gel en doorhalen 15 gr per liter. Bij 60°C word de vloeistof een gelei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s