Maïszetmeel

maïzena43Maïszetmeel wordt in de keuken als bindmiddel, als verdikkingsmiddel gebruikt dat bestaat uit zetmeel van de maïskorrel. Zetmeel heeft als eigenschap op te zwellen en water te binden als het in water wordt gesuspendeerd en vervolgens wordt gekookt. Hiermee kunnen van origine waterige voedselproducten (denk hierbij aan sauzen en soepen) worden gebonden tot een dikkere massa.
Buiten het bekende merk Maïzena (dat synoniem staat voor maïszetmeel), zijn er nog vele andere merken (al dan niet huismerken van supermarkten) die maïszetmeel op de markt brengen, zoals Soubry, Maize, Marc Payot (Colruyt), Albona (Aldi). Albert Hein heeft ook zijn huismerk en zo zal Carrefour, Lidl, Delhaize, C1000, Spar, Coop, Jumbo … ook wel een huismerk hebben.
Dus buiten Maïzena bestaan er nog vele (huis)merken maïszetmeel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s