Liaison

liaison43Liaison, wat ‘verbinding’ betekent, is een mengsel van eigeel en slagroom, en wordt gebruikt om sauzen, soepen en stoofgerechten te binden en als vulling voor hartige taarten. Het geeft het gerecht een romige structuur en een vollere smaak. De verhouding is ongeveer 2 eigelen voor 1 dl room. We maken een liaison meestal à la minute. Omdat een liaison eenvoudig te maken is, kan de bereidingstijd kort zijn.

  • Voor één liter soep: één eigeel vermengd met één deciliter room.
  • Voor één liter saus/ragoût: twee tot vier eigelen vermengd met twee deciliter room.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s