Kappa

kappa43Kappa is een geleermiddel wat word verkregen uit de Chondrus en de eucheuma generalg. Deze rode algen komen voor aan de kust van groot Brittannië. In groot Brittannië word deze alg al meer dan 300 jaar gebruikt en staat bekend als carrageen. De Britten maken er typische Britse desserts van met melk, carrageen moss en rode bessen. Kappa geleerd snel en is daarom zeer goed geschikt voor het maken van aspic achtige gerechten en ook voor het doorhalen van producten. Kappa blijft gelei tot 60°C. De kappa oplossen in koud water en goed mengen verwarmen tot 80°C. Pas op met zuren en zouten producten, hierbij neemt de kracht af.
De verhoudingen van Kappa: Koud oplossen, mengen en verwarmen tot 80 graden Celsius. Zachte gel 2 gr per liter, harde gel 15 gr per liter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s