Arrowroot

arrowroot43Arrowroot of pijlwortelmeel dient voor het binden van soepen, sauzen en puddingen in plaats van maïs- of aardappelzetmeel. Het houdt de bereidingen helder en beïnvloedt de smaak niet. Arrowroot is gemakkelijk verteerbaar, glutenvrij. Arrowroot wordt verkocht als een geurloos, wit poeder dat zeer fijn is van structuur. Je kan het niet rechtstreeks aan het gerecht toevoegen, maar moet het eerst oplossen in een beetje koud water. Voor ongeveer 2,5 dl vloeistof heb je een eetlepel arrowroot nodig. Het is ook aangeraden om de opgeloste arrowroot telkens in kleine beetjes toe te voegen: er is een zeer delicaat evenwicht tussen “net genoeg” en “te veel” arrowroot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s