Agar-agar

Agar-Agar43Agar-agar is een vegetarisch bindmiddel gemaakt van zeewier of roodalg dat u als alternatief voor gelatine kunt gebruiken, blijft helder, is neutraal van smaak en glutenvrij. Wordt gebruikt in puddingen, gebak, geleien, confituren, enz … en in de vegetarische keuken. Agar-agar is te koop in reform- of natuurvoedingswinkel in poeder, in staven, korrels of als vlokken. Agar-agar moet eerst oplossen in koude vloeistof, enkele minuten koken en daarna aan het gerecht worden toegevoegd. Om 1 L vloeistof te binden heb je ongeveer 10 g agar-agar nodig (harde gel). Zachte gel 2 gram per liter vloeistof. Opgelost in heet water en daarna afgekoeld vervangt het gelatine, maar de bindkracht is tweemaal zo groot als gelatine en diepvriesbestendig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s