Aardappelzetmeel

aardappelzetmeel43Aardappelzetmeel is een wit glanzend poeder dat betrekkelijk eenvoudig is te winnen. Het wordt verkregen door aardappelen fijn te malen en diverse malen uit te spoelen. Het zetmeel bezinkt en wordt door een centrifugeproces gescheiden van het water. Vervolgens wordt het gedroogd en in poedervorm verpakt. Aardappelmeel of aardappelzetmeel is goed te herkennen want het kraakt als je het tussen je vingers wrijft. Het is een fijn bindmiddel dat een mooie zachte heldere binding geeft en dat daardoor veel gebruikt wordt voor het binden van gerechten die helder en mooi glanzend moeten blijven. Daarom is aardappelzetmeel niet alleen geschikt voor het binden van sauzen en soepen, maar eveneens voor het binden van vruchtensappen, jus, confituur en compotes. Aardappelzetmeel kan ook gebruikt worden om een licht gebak te bereiden. Aardappelzetmeel wordt met een vork losgeroerd in koud water of melk en aan de kokende massa toegevoegd. Bij teveel gebruik van aardappelzetmeel wordt de vloeistof taai.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s