Aardappelen

Aardappelen43Aardappelen zijn een heel goed bindmiddel in soepen, ze bevatten veel zetmeel. Een aardappel toevoegen aan soep of saus kan om te dunne soep of saus te binden, het is een neutraal bindmiddel. Men kan natuurlijk ook aardappelzetmeel gebruiken, maar daar dit een dood-geraffineerd product zonder enige voedingswaarde is, kunnen we de aardappel beter in zijn oorspronkelijke, originele staat gebruiken als bindmiddel: namelijk de aardappel zelf gaarkoken en fijnmaken (door de aardappel door een zeef te wrijven) om soepen en sauzen te binden. Voeg wat gare aardappel aan de soep toe en laat de soep nog 10 minuten zachtjes doorkoken. Af en toe roeren (niet genoeg gebonden, voeg nog wat aardappel toe tot de gewenste dikte).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s