Dragonazijn

dragonazijn43De dragonazijn is algemeen bekend. Dragonazijn is gewone witte wijnazijn, waarin takjes dragon getrokken is, zodat de azijn een redelijk sterk dragonaroma krijgt, alsook een lichtgroen kleurtje en een lichtzure smaak heeft. Net als alle soorten azijn heeft ook dragonazijn een laag energieniveau. Dragonazijn kan je ook zelf maken door een 2 à 3-tal verse takjes dragon (die eerst gewassen zijn en vervolgens droog gedept met keukenpapier) in een fles witte wijnazijn te doen en dit gedurende een 8-tal 8 weken te laten trekken op een donkere plaats. Schud de fles daarna eens goed en de azijn is klaar om te gebruiken. Het is even lekker. Je kunt waardevolle dragonazijn gebruiken voor vinaigrettes, maar ook in zelfgemaakte mayonaise, bearnaisesaus en dressings is het erg lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s