Appelazijn

appelazijn43Ciderazijn of appelazijn wordt niet van druiven gemaakt, maar natuurlijk van geplette rijpe appels en gerijpt in houten vaten. De azijn is helder en heeft een zachte, tamelijk neutrale smaak die voor zowat alles kan dienen. Is prima om kruidenazijn van te maken. Die milde smaak maakt hem ook bijzonder geschikt voor salades of om er een verfrissende drank mee van te maken. Deze azijn heeft eigenschappen die sterk lijken op die van de verteringssappen die door de maag worden afgescheiden en kan voor de gezondheid schadelijke bacteriën doden. Velen zeggen dat hij de spijsvertering bevordert. Wie niet graag appelazijn drinkt, maar toch wil profiteren van de gezonde werking van de appelazijn, biedt de keuken natuurlijk een goede uitweg: de klassieker voor dressings en mayonaise, als vinaigrette bij rauwkostschotels en marinade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s