Tequila

tequilaTequila (38% vol.) wordt gedistilleerd uit een sap dat door koken en uitpersen van de stronk (piña) van bepaalde agavesoorten wordt gewonnen.
Tequila wordt niet alleen puur gedronken (vaak geshot), maar ook voor veel verschillende cocktail gebruikt.
Tequila kent een aantal verschillende soorten en wordt hoofdzakelijk gebaseerd op de tijd dat het is gerijpt. De 4 soorten tequila zijn:

  • Añejo: van deze tequila soort wordt gesproken als het veel ex bourbon bevat en minimaal 12 maanden is gerijpt.
  • Extra añejo: ook dit type tequila bevat veen ex bourbon en is minimaal 36 maanden gerijpt en heeft een relatief donkere kleur door lange lagering.
  • Plata: dit is de meest voorkomende tequila variant. Er is geen sprake van rijping en de kleur is zeer helder. Wordt ook wel blanca of silver tequila genoemd.
  • Reposado: deze teqeuila is gerijpt op roodhout vaten voor een periode van 3 tot 12 maanden.

Recepten met Tequila

A – L

M – Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s