Alcoholische dranken – O

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

O

Orange Curaçao

Orange Curaçao is een donkere sinaasappellikeur, gearomatiseerd met distillaat van Curaçao-sinaasappelschil en een vleugje rum. De likeur heeft een fijne citrussmaak, die in combinatie met de fruitige, zoete toets een droge en stevige afdronk geeft. De kleur geeft de indruk van een heldere, sterke likeur, rijk en vol van smaak.
Dry Orange Curaçao wordt soms overschaduwd door het succes van Triple Sec Curaçao. Toch is Dry Orange HET enige mogelijke ingrediënt voor sommige van de belangrijkste rumcocktails ter wereld, zoals de Mai Tai. Dry Orange Curaçao is gebaseerd op een melassedistillaat, en is veel beter in cocktails te mixen dan likeuren op basis van graan of druiven.
De smaak is fijne citrus, in evenwicht gehouden door fruitige zoetheid voor een droge en stevige afwerking. Donkergoud van kleur met een oranje gloed. Volle citrus aroma met een vleugje rum. Kan puur gedronken worden of met ijs, is uitstekend in cocktails en mixdrankjes.

Orange Bitter

orange-bittersOrange bitters is een cocktail smaakverbeteraar en een smaakverrijker gemaakt van de schillen van Sevilla sinaasappels, kardemom, karwijzaad, koriander en gebrande suiker in een alcohol basis. Orange bitters mag je niet verwarren met de standaard Angostura bitters.
Enkele bekende merken Orange bitters zijn: Angostura, Reagans, Bitter Truth en Fee Brothers. Fee Brothers Orange Bitters is een van de oudste recepturen voor cocktailbitters en vind je vaak terug in oude recepten. Probeer eens een dash in je Dry Martini en je wilt nooit anders meer.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s