Alcoholische dranken – L

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

L

Licor 43

Licor 43 (Cuarenta Y Tres – 31% vol.), de echte pure nationale likeur van Spanje, is een heldere goudkleurige zoete Spaanse likeur met een vanillesmaak en een geur die scherp, warm en complex is. Licor 43 heeft haar naam te danken aan de 43 ingrediënten die de likeur rijk is. De likeur kan puur worden gedronken (al dan niet met ijs), in of bij de koffie/thee (zoals deze hot cocktail) en in cocktails.

Lillet Rouge

lillet-rougeLillet Rouge (17% vol.) is een fruitig wijnaperitief afkomstig Podensac in de Bordeaux-regio. De rijpingstijd, van 4 tot 6 maanden in eikenhouten vaten, geven deze robijnrode Lillet Blanc een onvergelijkbaar aroma. In de smaak komen aroma’s van frisse sinaasappels, rode vruchten, vanille en fijne specerijen terug. Een volle uitgewogen structuur met zachte tanine’s. Altijd goed gekoeld serveren.

London Dry Gin

London Dry Gin is een drank van 40% vol. Er zijn verschillende soorten Gin. De bekendste is de Dry Gin: een sterk gearomatiseerd distillaat, transparant van kleur en ongezoet zoals de naam (dry) al aangeeft. Een andere bekende is de London Dry Gin. London Dry Gin verkrijgt men door meervoudige distillatie van gerst, rogge en jeneverbessen. De aanwezigheid van kummel, koriander, anijs, engelwortel, kalmoeswortel, engelwortel, zoethout, bonenkruid, koriander, cassia schors, citrusschillen en andere kruiden zijn bepalend voor de finesse. London Dry Gin is een drank die zich uitstekend leent voor het mixen met andere dranken, zoals de heel bekende Gin-Tonic.

Luikse Jenever

Zie ‘Pèkèt’.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s