Dubonnet

DubonnetDubonnet is een Frans aperitief gemaakt op basis van wijn van de beste druivensoorten uit Roussillon (Grenache, Alicante, Muscat, Maccabeo en Syrah). Gemaakt op de traditionele manier en gerijpt in eiken kuipen gedurende 3 jaar, wordt de wijn gemengd met zuiderse planten (onder andere sinaasappelschil), exotisch hout (kinaschors) en natuurlijke producten. Dubonnet is niet te bitter maar ook niet te zoet. Het is een aperitief dat symbool staat voor het Franse “Joie de Vivre“. Dubonnet werd in 1846 gemaakt door de Parijse scheikundige wijnhandelaar Joseph Dubonnet. Hij bedacht deze wijn voor de soldaten van het Vreemdelingenlegioen gevestigd in Noord-Afrika, die kinine moesten nemen ter bestrijding van malaria. Zijn recept bestond uit een mengeling van kruiden, specerijen, sinaasappelschil en kinine. Deze samenstelling beviel de soldaten beter dan enkel het nemen van kinine.
Dubonnet wordt puur en tamelijk koud gedronken en kan heel goed gemengd worden met soda, fruitsap, vodka, gin of zelfs champagne of schuimwijn.

Recepten met Dubonnet

A – L

M – Z

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s