Alcoholische dranken – B

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

B

B & B

B & B is een mix van Bénédictine met Brandy (Cognac).

Baileys Irish Cream

Bailey’s-DrinkBaileys Irish Cream (17% vol.) is waarschijnlijk de meest bekende Irish Cream ter wereld. Baileys bestaat uit een mix van slagroom, eieren, chocolade en Ierse Whiskey. Baileys Irish Cream heeft ook verschillende smaken zoals Baileys Original, Baileys Mint Chocolate, Baileys Crème Caramel en Baileys Coffee. Men heeft ook nog andere merken van Irish Cream welke men kan gebruiken, zoals Carolan’s Irish Cream, Bushmills Irish Cream, St Brendan’s Irish Cream, O’Mara’s Irish Country Cream, Ashbourne Irish Cream, …

Bénédictine

Bénédictine is een kruidendrank met een alcoholpercentage van 40% uit de Franse kustplaats Fécamp. Er wordt beweerd dat een Venetiaanse monnik (Dom Bernardo Vincelli) van de ‘Benedictijner Abdij van Fecamp’ in Haute-Normandië ten tijde van de Renaissance, een geneeskrachtig aromatische kruidendrank van 27 verschillende planten en kruiden had ontwikkeld, die door de Benedictijners ook werd geproduceerd tot de abdij verwoest werd tijdens de Franse Revolutie. Door de verwarring en chaos tijdens deze Revolutie was het recept bijna verloren geraakt. In 1791 kocht een notabel uit Fécamp een 16e-eeuws manuscript met het recept voor het elixer. Het manuscript kwam in zijn bibliotheek terecht, waar Alexandre-Prosper-Hubert Le Grand (een ver familielid) in 1863 het recept bij toeval terugvond. Het lukte hem om het recept te ontcijferen en de likeur opnieuw te maken. Hij moderniseerde het recept (dat nu nog steeds gebruikt wordt) en noemde het Bénédictine. B & B, dat minder zoet is dan Bénédictine, is het resultaat van zorgvuldige mix tussen de kracht van een oude Franse cognac en de aromatische smaak van benedictijnse likeur. Serveer straight up, on the rocks, of in diverse cocktails. Geniet op verantwoorde wijze.

Betekomse Likeur

Betekomse likeur is een zoet drankje van 40° op basis van cognac. Deze drank is het hele jaar door in trek. Wenduinse koffie wordt ook gemaakt met als basis de Betekomse Likeur.

Blavod Black Vodka

Zwart (Black) is altijd de kleur die stijl en raffinement definieert. Het is niet verwonderlijk dat, met al die designer-wodka’s op de markt, iemand een manier zou ontwikkelen om kleur toe te voegen aan de beroemde likeur, zonder een drastisch afwijking aan de smaak-kenmerken van een echte wodka. Blavod is hier het resultaat van en de enige premium zwarte wodka op de markt vandaag de dag.

Brandy

Brandy of in het nederlands brandewijn, is een verzamelnaam voor gedistilleerde dranken uit wijn of restproducten daarvan, zoals Cognac of Armagnac. Alle Cognac is Brandy, maar niet alle Brandy is Cognac. Om Cognac te mogen heten, moet een Brandy gedistilleerd zijn van de druiven uit het cognacdistrict Charentais in Frankrijk.
Nog mogelijke Brandy’s zijn Amerikaanse Grape Brandy, Franse Armagnac, Spaanse Brandy de Jerez, Duitse Weinbrand, Portugese Aguardente Vínica, Italiaanse Brandy, Armeense Brandy of Chileense Pisco. Verder hebben we nog brandy uit Bulgarije, Cyprus, Georgië, Griekenland, Hongarije, Mexico, Moldavië, Noorwegen, Oekraïne, Roemenië en Zuid-Afrika. Dus brandy genoeg om uit te kiezen.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s