Bloemige aardappelen

bloemige aardappelen43Bloemige aardappelen hebben zachter en meliger vruchtvlees, want zij bevatten veel droge massa, veel zetmeel en weinig water. Zijn kruimig, vallen bij het koken iets uiteen. Ze zijn heel geschikt voor frietjes, want ze absorberen weinig olie en je kan ze ook gebruiken bij de bereiding van puree/stamppot, frieten of kroketten. Zijn verder geschikt om te koken, in soep en in ovenschotels. Tot de bloemige aardappelen behoren o.a. Rode pipo, Felsina, Bintje, Doré en Santé onder.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s