Bewaartips

  • Bewaartips43Bewaar ze niet in de koelkast. Indien ze te koud bewaard worden zullen de aardappelen zeer snel uitdrogen.
  • Bewaar je ze te warm en/of te lang en/of te licht, dan krijgen de knollen scheuten die de aardappel taai maken en het vitaminegehalte in de aardappel verlagen.
  • Bewaar je ze te vochtig dan verhoogt de kans op schimmelvorming en rotting.
  • Bewaar nooit aardappelen en uien samen, anders bederven de aardappelen. Om te voorkomen dat aardappelen gaan schieten, steek je een appel in de zak met aardappelen.
  • Aardappelen kun je het beste in kleine hoeveelheden kopen. Een aardappel die te lang ligt, krijgt al snel uitlopers.
  • Bewaar ze bij voorkeur op een donkere, koele plaats zoals in de groentelade van je koelkast.
  • Bewaar ze in hun oorspronkelijke verpakking. De verpakkingen van nu zijn namelijk speciaal ontworpen voor optimale bewaring.
  • Bewaar aardappelen niet in de buurt van citrusfruit (citroenen en sinaasappels), uien en zuivelproducten. Aardappelen hebben namelijk de neiging om de aroma’s van deze producten over te nemen.
  • Aardappelen zijn gevoelig voor warmte, lucht, licht en water. Daarom dien je aardappelen te bewaren op een koele, donkere en droge plaats.
  • Aardappelen altijd donker bewaren
  • Schil groene plekken ruim weg, dit ook doen bij bruine en blauwe plekken, want dat kan je allemaal beter niet eten.
  • In een warme ruimte zullen ze sneller ontkiemen.
  • Schil de uitlopers van de aardappelen ruim weg vooral bij oude aardappelen
  • Bewaar aardappelen nooit in de koelkast. Als aardappels te koud worden bewaard, gaan ze zoet smaken doordat het zetmeel zich gaat omzetten in suikers.
  • Bewaar aardappels liefst in een net of een open mand, met deksel in een donkere kelder (kast) en draai ze geregeld een maal om (alleen doen bij grote hoeveelheid).
  • Bewaar aardappelen nooit in een plastic zak, want dan gaan ze sneller rotten en verkleuren (groen). De ongeschilde aardappelen haal je op de dag van aankoop uit de plastic zak.
  • Behandel aardappelen altijd voorzichtig (oppakken en neerleggen, niet mee gooien) om beschadigingen en blauwe plekken te voorkomen. Deze stootplekken zijn niet schadelijk en hebben geen invloed op de smaak. Alleen worden ze wel zwart of bruin na het koken.

Ken je nog kooktips, stuur ze gerust door, zodat de lijst vervolledigd kan worden!

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s