Aardappelen

“Voor ieder gerecht met aardappelen is een ander kooktype beschikbaar„

Aardappelen_43Wereldwijd zijn er ongeveer 4000 aardappelrassen, waarvan er een 200-tal in België en/of Nederland geteeld worden. Voor ieder gerecht met aardappelen is een ander kooktype beschikbaar. Zo kan voor puree het beste een kruimige aardappel gebruikt worden en voor salades een (vrij) vastkokende. Het kooktype van de aardappel is dus wel degelijk van belang voor de consument. Een vastkokende aardappel is een aardappel die heel blijft bij het koken. Een kruimige aardappel (ook wel bloemig genoemd) valt bij het koken uiteen. Daartussen zitten vele varianten. Er zijn natuurlijk nog veel meer aardappelrassen. Tegenwoordig staat vaak op de verpakking duidelijk aangegeven voor welke bereidingswijzen dit ras het meest geschikt is, en soms zelfs om welk ras het gaat.
Aardappelen kunnen ingedeeld worden volgens verschillende criteria: vroege of late aardappelen, vastkokende of loskokende, ingevoerd of niet, gekleurde of witte, … Het belangrijkste voor de keuken is of de aardappelen vast- of loskokend zijn en of ze goed van smaak zijn.

de-aardappel43
De Aardappel
primura43
Geelschillige Aardappelen
roseval43
Roodschillige Aardappelen
carolus43
Tweekleuren-schillige Aardappelen
aardappelen-nicola43
Vastkokende Aardappelen
aardappel_charlotte43
Vrij Vastkokende Aardappelen
aardappelen-bildstar43
Bloemige Aardappelen
aardappelen-eigenheimer43
Extra Bloemige Aardappelen
primeuraardappel43
Primeur aardappelen
aardappel43
Specialiteiten
alfabetkleur43
Aardappelen A-Z
aardappeltips43
Aardappeltips

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”