Quiche Info

Kooktips!

  • Voor een goede quiche heb je in eerste instantie goede producten nodig, zoals fijn deeg, eersteklas verse eieren, room of melk, groenten en verse kruiden.
  • Hoe dikker het deeg en hoe meer beslag, hoe machtiger de quiche is. Een hedendaagse, lichte quiche is gebaseerd op veel groenten en weinig deeg en beslag.Taart-quichevorm43
  • Om een quiche lichter te maken, kan je de room vervangen door halfvolle melk. Bij een quiche Lorraine gebruikt men mager spek of magere ham.
  • Voor de samenstelling van het beslag meng je de ingrediënten zo snel mogelijk: hoe korter het mengproces, hoe makkelijker het deeg zich laat uitrollen en vormen.
  • Het deeg is klaar voor gebruik, wanneer het niet meer aan de handen plakt en je makkelijk een bol of worst kan vormen.
  • Het deeg wordt zo dun mogelijk uitgerold: hoe fijner, hoe beter.
  • Kies als bakvorm liefst een springvorm bedekt met antikleeflaag.
  • Een quiche is gaar wanneer de saus gestold is en bij het schudden van de vorm stevig blijft.
  • Laat na het bakken de quiche gedeeltelijk afkoelen en verwijder pas dan de vorm.
  • Bij een quiche horen een frisse, gemengde salade, aangemaakt met een eenvoudige vinaigrette en een glas lichte rode of witte wijn of cider.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s