Gerookte zalm

In tegenstelling tot wat velen denken, is gerookte zalm een vers product. Ga dus hygiënisch te werk:

gerookte-zalm43

  • Kies voorverpakte vis waarvan de houdbaarheidsdatum zo ver mogelijk van de aankoopdatum ligt.
  • Bewaar gerookte zalm in de koudste zone van de koelkast (4° C).
  • Gebruik hem snel, vooral wanneer de verpakking geopend is. De houdbaarheidsdatum van de fabrikant is soms overschat.
  • Open de verpakking ongeveer een uur vóór het opdienen en proef de zalm bij kamertemperatuur. Na verloop van twee uur begint de zalm uit te drogen en te oxideren.
  • Tussen het moment waarop hij wordt gevangen en het moment dat hij op uw bord belandt, kan een zalm meerdere keren ingevroren en ontdooid worden: voor transport, na het roken en om het machinaal snijden te vergemakkelijken. Vermijd het product opnieuw in te vriezen.
  • Laat gerookte zalm links liggen wanneer u zwanger bent of wanneer uw immuunsysteem verzwakt is door ouderdom of ziekte.
  • Gerookte producten hebben een hoog zoutgehalte. Kies dus minder zoute gerookte zalm als u hiervoor moet opletten.

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s