Aardappelsalade vermindert risico op kanker!

Aardappelsalade tijdens barbecue vermindert risico op kanker!

Aardappelen-43Wie zomer zegt, zegt barbecue en wie barbecue zegt, zegt vlees, wie vlees zegt, zegt rood vlees. Daar kan je vanaf nu best ook wat aardappelsla bij serveren, indien je dit nog niet deed. Uit een Australisch onderzoek (juli 2010) blijkt namelijk dat het eten van aardappelsla het risico op kanker als gevolg van een te grote consumptie rood vlees vermindert.

Onderzoekers van de universiteit van Flinders ontdekten dat het zetmeel dat in koude aardappels zit, het risico op kanker kan beperken. Zetmeel zit ook in erwten, bananen, rijst en pasta. Het werkt nog efficiënter wanneer de eetwaren koud zijn, zegt Jean Winter van de universiteit.

“Opvallend genoeg zit er meer van dit zetmeel in een pasta of aardappel die je eerst hebt opgewarmd en daarna hebt laten afkoelen.” vertelt ze. “Tijdens de zomer worden vaak barbecues gehouden, en wij willen de mensen aanmoedigen om meer aardappelsalade te eten om de kans op darmkanker te verkleinen. Kanker kan namelijk ontstaan als gevolg van een te grote consumptie rood vlees.”

Met deze informatie kan je deze zomer dus met een iets geruster hart een vleesfestijn aanvatten.

Bron: Potato Salad As a Cancer-Fighter? – wusa9.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s