Keukentaal – Q

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Q

Quadrilleren

Het aanbrengen van een ruitvorm op een gerecht; door het vlees of de vis tijdens de bereiding op een rooster of in de grillpan een kwartslag te draaien. Het directe contact met de staven van de roosters of de ribbels van de grillpan geeft dan een ruitjespatroon.

Quartier

(de Pauillac) Lamsbout (soms schouder) van jong lam (Texel, Drente).

Quenelle

Een quenelle is een balletje of worstje gemaakt van gepureerd vlees, gevogelte of vis. De ingrediënten voor de quenelles worden fijngemalen en gebonden met vet en eieren. Met een lepel vormt men van dit mengsel de quenelles die daarna gepocheerd worden. Ze worden geserveerd als voorgerecht of dienen als garnituur in soepen en ragouts.

Quiche

is een hartige taart gevuld met eieren, room en spekreepjes.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Heb je nog een keukentaal of een aanvulling/verbetering van een bestaande keukentaal, stuur ze door en ze worden hier opgenomen!

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s