Keukentaal – J

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

J

Jalapeño

Dit is een pepersoort die een groene of rode kleur kan hebben. Hij wordt veel in de Mexicaanse keuken gebruikt.

Jambalaya

Jambalaya is een specialiteit uit New Orleans. Het gerecht bestaat uit sterk gekruide rijst met kip en ham. Het woord komt van jambon en ya, het Franse woord voor ham en een oud Afrikaans woord voor rijst.

Jardinière

…à la jardinière: met groentengarnituur. Een schotel met in stukken gesneden groenten.

Julienne

Het in gelijkmatige luciferdunne reepjes snijden (1 à 2 mm dik en 4 à 5 cm lang) van groenten of vlees als vulling voor soepen en sauzen. De afmetingen zijn niet echt strikt te nemen, zolang de volledige julienne maar een regelmatige vorm heeft en het mooie lange fijne reepjes zijn.<

Jus

Vleesnat, braadnat. Vloeistof, rijk aan smaken en voedzame stoffen, loskomend tijdens het koken van een voedingsmiddel. Is de basis voor sauzen.

Jus de cuisson

Vloeistof, rijk in smaak, die zich vormt tijdens het garen.

Jus lié

Vleessap, licht gebonden door een roux of ander bindmiddel.

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Heb je nog een keukentaal of een aanvulling/verbetering van een bestaande keukentaal, stuur ze door en ze worden hier opgenomen!

Copyright “KOOKRECEPTEN eenkwestievansmaak”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s