Roerzeef

Roerzeef Rösle43Een roerzeef, groentezeef of passe-vite is een keukengerei om niet al te hard voedsel te kunnen malen, pureren of zeven. De roerzeef bestaat uit een komvormige rand, waarin aan de onderzijde een zeef is bevestigd. Aan de buitenzijde is een handvat geplaatst en in de kom is een draaiend mechanisme bevestigd, waarmee de inhoud van de kom tegen de zeef wordt gedrukt. Door aan de zwengel te draaien, perst men steeds een deel van de inhoud door de zeef. Er is vaak keuze uit meerdere schijven die variëren in grofheid. Met een roerzeef kan coulis, puree, appelmoes en dergelijke gemaakt worden of soepen gezeefd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s