Kaasschaaf

kaasschaaf-rosle43De kaasschaaf is een schaaf waarmee een dun plakje van een stuk kaas kan worden gesneden. Om een kaasschaaf te kunnen gebruiken moet de kaas de juiste consistentie hebben, dus niet te zacht en niet te hard zijn. Voor deze kazen gebruikt men een gewone kaasschaaf met een lang blad.kaasschaaf-kort-blad43
Voor jonge, en dus zachtere, kaas is de gewone kaasschaaf minder geschikt doordat de kaas aan het lange blad van de schaaf blijft kleven. Hierom bestaan er ook speciale kaasschaven met kort blad die beter geschikt zijn voor jonge kaas.
Op de linkse afbeelding staat een kaasschaaf met lange blad, op de rechtse afbeelding staat een kaasschaaf met kort blad voor zachte kazen.

Bestel een kaasschaaf bij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s